Eilen kävimme Aatun ja Aadan kanssa lääkärissä. Ajan olin varannut alunperin vain Aatulle, joka on tässä kesän mittaan kärsinyt kipeytyvästä vasemmasta takajalasta. Viikonlopun aikana kuitenkin Aadalla kehittyi semmoinen kutina ihoon, että myös se täytyi ottaa mukaan. Onneksi ystävällinen eläinlääkäri suostui hoitamaan samalla kerralla myös Aadan. Aatunkaan ainut ongelma ei ollut kipeä jalka.

Aatun vasen jalka ja lonkat kuvattiin. Kuvissa näkyi kinnernivelessä melkoinen nivelrikko, ei ihme että välillä käveli jo vain kolmella tassulla. Myös vasemmassa lonkkanivelessä näkyi pieni nivelrikko. Niitä nyt hoidetaan neljä viikkoa pistoshoidolla. Kerran viikossa täytyy pistää niskaan nahan alle lääkettä. Toivotaan että tästä on apua. Aatulla oli myös korvatulehdus oikeassa korvassa sekä esinahantulehdus. Tulehdusten takia ei rokottaakaan tällä kertaa voitu, joten uusi reissu tiedossa lähiaikoina.

Aadalla puolestaan todettiin bakteeritulehdus iholla. Oikea kainalo oli kaikkein pahin. Sen se oli raapinut ruvelle, tosi pahan näköinen. Hoidoksi saatiin antibioottikuuri ja shamppoopesut viisi kertaa neljän päivän välein. Nyt sitten jännätään, meneekö hoidoilla ohi eli onko lähtenyt vain esim. hyttysen pistosta ja helteellä ärhäköitynyt koko koiraan tuo tulehdus vai onko sitten allergiaa. Myös Aadalla oli lisäksi korvatulehdus, sillä vasemmassa korvassa.

Aadakin on sitten kasvanut jo "isoksi" koiraksi, ensimmäiset juoksut päättyi viikonloppuna. Hieman masentuneeksi veti koiran, mutta nyt on taas oma iloinen itsensä. :)