Sunnuntaina oli vuorossa Elsalla kotikisat pienen kisatauon jälkeen. Samoin edellisistä treeneistäkin oli jokin tovi jo vierähtänyt, mutta eipä tuo näyttänyt haittaavan. Minun näkökulmasta tauko oli ehkä tehnyt hyvääkin kun lähdössä ei tarvinnut haikailla minun perään vaan Elsa odotti vain silmä tarkkana milloin saa lähtökäskyn. Toinen syy tuohon voi tietysti olla myös kotikenttä, mene ja tiedä. Innoissaan koira oli joka tapauksessa.

Ensimmäinen rata meni muuten tosi hienosti, mutta oksariko se este on nyt nimeltään jossa on kaksi hyppyä ihan peräkkäin, siitä tuli vitonen. Elsa nimittäin hyppäsi päin jälkimmäistä rimaa ja luonnollisesti rima tippui. Sinänsä ymmärrettävä laskelmointivirhe koiralta kun on ehkä kolme kertaa koko urallaan moista hyppyä suorittanut. Aikakin olisi ollut ihan kärkipään tasoa, mutta minkäs teet kun rima tippuu niin se tippuu, sijoitus oli jotain 10. tai sinnepäin.

Toinen rata olikin sitten armotonta kieputtamista ja siinä oli kolmantena tai neljäntenä esteenä puomi joka oli putken suiden keskellä. Ohjaajalla ei askeleet osunut kohdalleen, että olisi saanut peitettyä putken suun kunnolla ja niinpä Elsa luikasi ohjaajan selän takaa putkeen. Juoksikin sitten putkea muutaman kerran ennenkuin lopulta lähti kiipeämään puomille. Loppuradan käännökset meni paremmin kuin aikoihin. Tuloksena siitä siis hylsy.